Η Πλεύση Ελευθερίας και τα 6 «Δ»

17/04/2016

 

Μια μικρή χιουμοριστική(;) ανάγνωση και προσέγγιση για την Πλεύση Ελευθερίας το κίνημα / κόμμα που ανακοινώθηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου με σύνθημα/ όραμα: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους, Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών, όπως λέει στο site.

Τα 6 «Δ» φαίνεται γίνανε όλα γαλάζια πανιά – ανισότιμα (τρέχα γύρευε ποιο είναι ποιο) δημιουργώντας ένα logo κάτι ανάμεσα σε old navy (όσου θυμούνται τα τσιγάρα) και old spice (κρατάει χρόνια αυτή η …κολόνια). Old πάντως anyway! Βέβαια υπάρχει και το καθεαυτό σκάφος σε λιλά φεμινιστικό χρώμα, (το πιάσατε το υπονοούμενο – γυναίκα το κουμαντάρει) που κι αυτό είναι ένα «Δ» ανομάτιστο, πιθανώς να είναι η ΔΔΔΔραχμή! Έκπληξη για όσους επιβιβαστούν (άσε που και η δραχμή τελευταίας κοπής είχε σήμα ένα καραβάκι!).

plefsi

Το όνομα (πλεύση ελευθερίας) βγάζει μια ανεμελιά, έτσι σαν κάπως να φυσάει… κείθε και ο αέρας να παίρνει τα μαλλιά της Δόνα Ζωής (Το «Δ» επί τούτου) που θα είναι στην πρύμνη και θα κατευθύνει το Διάκι (άλλο «Δ» πάλι) κοιτώντας το μέλλον με μισόκλειστα μάτια (είναι κι ο ήλιος – όχι του ΠΑΣΟΚ – που στραβώνει τέτοιες εποχές). Το σίγουρο είναι ότι η ζωή σέρνει καράβι, αν και έτσι όπως φαίνεται μάλλον θα είναι α-α-α-ταξίδευτο γιατί με τέτοιο μεγάλο πανί μπροστά δεν προβλέπονται ασφαλείς πλεύσεις.

Άσε που η κατεύθυνση των πανιών μάλλον για οπισθοδρομική πορεία μου κάνει, έτσι και φυσήξει (Δ)ούριο αεράκι. Δούρειος… «σκάφος»; (Για το «Δ» ρε γαμώτο) Δεν γνωρίζω τις ιστιοπλοϊκές Δεξιότητες της κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά βασικά συμπεράσματα, Δύο: Το σήμα μπάζει νερά και γενικώς που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό;

Πηγή: huffingtonpost.gr