ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!

23/10/2014

 

“Γειά σου Βαγγέλη μου… Θέλω να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ μα πάρα πολύ”. Αυτό είναι ένα SMS που έλαβα πριν λίγο καιρό. Απάντησα καλοπροαίρετα: “καλοδεχούμενη η αγάπη αλλά μήπως να απευθυνθεί στο Βαγγέλη;” Από τότε με έχουν πρήξει με μηνύματα αγάπης, θαυμασμού κ.α. (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) αλλά και με τηλεφωνήματα, που μου το κλείνουν (ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!), απαντάω και ακούω κοριτσίστικες φωνές ομαδικά να με αποθεώνουν (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) και άλλα που με ρωτάνε αν είμαι …αληθινός (ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ) και άλλα μηνύματα που μου χαρίζουν sticker και σχέδια μόνο για μένα! (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!). Επιτέλους σε κάποιο SMS με ρώτησαν αν είμαι ο αληθινός Βαγγέλης ….Κακουριώτης (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ!!!) και το μυστήριο λύθηκε κατά ένα μέρος. Προφανώς κάποιος έχει γράψει το εύκολο αριθμητικά τηλέφωνο μου σε μια σελίδα – δυστυχώς από τις πολλές που υπάρχουν – στο facebook γεμάτες από funs κοριτσόπουλα που είναι ερωτευμένα μέχρι αηδίας με ένα 18χρονο – τον έλληνα Justin Bieper – και καλά κάνουν – λόγος δεν μου πέφτει. Έψαξα μπας και βρω που είναι αυτό το τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ, (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) αλλά …τίποτε. Στη μικρή διαδρομή έκανα μια ενδιαφέρουσα κοινωνιολογική προσέγγιση για τα κορίτσια που βλέπουν τον Βαγγέλη από θεό μέχρι …εμπόδιο (θέλουν να τον πηδήξουν! – ναι, ακριβώς έτσι το γράφουν τα 16χρονα) και ξέφυγα από τα σύγκαλά μου. Και πάνω που κοινοποίησα το ανωτέρω κείμενο στο profile μου με τη θερμή παράκληση για όποιον γνωρίζει πώς να εντοπίσω και να απαλλαγώ από την επίμαχη σελίδα άρχισα να σκέφτομαι κι άλλα χαριτωμένα. (Βοήθησαν και τα μηνύματα φίλων!)

Θυμήθηκα πως παλιότερα γράφανε τυχαίως ή σκοπίμως, αριθμούς τηλεφώνων σε τουαλέτες και τηλεφωνικούς θαλάμους με extreme υποσχέσεις για όσους τηλεφωνούσαν στον άτυχο ιδιοκτήτη του αριθμού και έντρομος συνειδητοποίησα τα μεγέθη! Από τους λίγους επισκέπτες του τηλεφωνικού θαλάμου, έχουμε την πλημμυρίδα των social media. Τότε το θύμα ξεμπέρδευε με λίγες διευκρινήσεις, πως δεν είναι αυτός ο Βαγγέλης που τα κάνει όλα και συμφέρει – άντε και με μερικά γαμοσταυρίδια, αν ήταν αψίκορος, και κάποια στιγμή σβηνότανε το τηλέφωνο. Τώρα το «νούμερο» μένει εκεί, πολλαπλασιάζεται σαν ιός και μπορεί να σε ισοπεδώσει με μόνη λύση να αλλάξεις αριθμό.

Από την άλλη φορά μπορώ να φανταστώ τον Βαγγέλη (ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ! λέμε) να βλέπει να γίνεται κύμα αυτή η ιστορία και να τρίβει τα χέρια του. Να βγαίνουν μπλουζάκια ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, όπως τότε που βγαίνανε με το: «Ήμουν κι εγώ στο κότερο» και να ανοίγει το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Να μαθαίνει ότι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγινε viral και να εκστασιάζεται! Γιατί ως έμπειρος με τα επικοινωνιακά  και τα ανθρώπινα (Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ!) ξέρει ότι δεν έχει σημασία τι λένε για σένα, αρκεί να λένε το όνομά σου. Έτσι σαν προσευχή, σαν επίκληση, σαν μάντραμ. VAGGELIS FOR PRESIDENT! Και στο τέλος αν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι αυτός. Σας είπα κυρία Δημοκρατική Παράταξή μου: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ! Βρε λες;

 

ΥΓ: Η μισή ιστορία είναι αληθινή. Μη βιαστείτε να ποντάρετε.

 

Μάνος Σιφονιός